SERVICII IMOBILIARE COMPLETE

Vila Stefan cel Mare un pic din istorie, mai mult din prezent

ID: ZONE0014
PROPRIETATE VANDUTA
Pret negociabil
Proprietate reprezentata exclusiv
Fara comision

Detalii proprietate


 • Tip: Casa / vila
 • Suprafață utila: 417.00 mp
 • Suprafață construita: 498.00 mp
 • Camere: 9
 • Băi: 3
 • Bucatarii: 1
 • Mobilare: Partial
 • Parcare: Da
 • Pret negociabil: Da
 • An constructie: 2014
 • Stadiu constructie: finalizata
 • Structura de rezistenta: beton
 • Niveluri: D+P+1+M
 • Teren: 244.00 mp

Descriere proprietate


UN PIC DE ISTORIE……….
Unul dintre cele mai active domenii ale negotului bucurestean din secolul XVII se desfasura pe strada Precupetii Vechi. Era una din zonele unde comertul ambulant era la mare cautare, si unde negustori de diferite nationalitati faceau negot cu fel de fel de marfuri. Acesti negustori erau de fapt intermediari, iar achizitia unor produse din acea zona necesita multa tocmeala, de unde si verbul derivat “a (se) precupeti”. In mahalaua Precupetilor s-au nascut chiar si cantece specifice acelor vremuri.” Ce-i cucoana precupeata, de te tii asa mareata pentru un petec de mareata?”(n.r. Ziarul Financiar 2013)

IN ZILELE NOASTRE………..
Astazi zona Precupetii Vechi este total diferita, fiind mai mult o strada de tranzit a bucurestenilor ce cauta scurtaturi pentru a iesi din aglomeratia zonelor Mosilor si Stefan cel Mare, nemaiavand din farmecul trecutului decat cateva case vechi, multe amintiri si povesti, iar daca strabati strada pe jos mai simti un pic din izul vechii mahalale.

DESPRE PROPRIETATE…………..
Vila Precupetilor face parte dintr-un complex cu circuit inchis- chiar in mijlocul orasului, cu acces doar pe baza de cartela, ceea ce va confera implicit siguranta.
Constructia este dispusa pe 4 nivele D+P+1etaj+M, cu o suprafata totala de 602 m.p compartimentata astfel:
Demisol: Garaj cu deschidere prin telecomanda, spatiu tehnic unde se afla centrala si un tanc de apa de 200 l, camera de depozitare, camera de uscatorie, camera pentru sala de sport, bucatarie, dressing si grup sanitar. In total 168 m.p
Parter: 2 camere tip living-uri, alte doua camere pentru birou si relaxare, 1 grup sanitar
Etaj 1: o camera tip birou si biblioteca, doua dormitoare, un grup sanitar si o terasa acoperita
Mansarda: un dormitor matrimonial cu baie proprie si dressing.
Constructia a fost facuta in anul 2015 din cadre de beton pe radieri si stalpi, fundatia fiind la aproape 3 m, iar intre stalpi s-a inchis cu caramida porotherm de 30 cm si apoi s-a placat in exterior cu poliestiren de 10 cm. Toti peretii interiori sunt din caramida porotherm, iar materialele folosite pentru amenajarea casei includ parchet triplu stratificat, gresie portelenata, obiecte sanitare Sanotechnic din portelan, prize, intrerupatoare ,tablouri toate de la Gewiss, calorifere si toate sistemele de prindere de la Romstal, izolatie la mansarda pe baza de celuloza de 25 cm, tencuielile interioare Baumit pe baza de glet, barne din lemn de brad facute cu bait special contra cariilor, ferestre PVC Salamander Tripan cu dubla deschidere si oscilobatante, corpuri de iluminat din lemn de Santal, usile interioare din lemn masiv, obloanele actionate electric, dar si plase de tantari la toate ferestrele…..si lista poate continua.
Incalzirea casei se face cu centrala termica de 65Kw deservita de doua tancuri de apa de 200 l si respectiv 150 l. Fiecare dintre utilitatile din casa au fost trase in incaperi separate pentru mai multa siguranta. Usa garajului are dubla pornire, atat din telecomanda cat si dintr-un panou separat de comanda aflat la interior.

POVESTEA VILEI PRECUPETILOR………………………
Am putea incepe cu “ A fost odata ca niciodata”, dar probabil ne-am pozitiona in trecutul destul de tumultos al istoriei, asa ca noi credem ca se potriveste mai bine un inceput cu “ Daca nu ar fi existat”.
Asadar “daca nu ar fi existat “ o viziune, o idée si mai ales curaj, aceasta casa nu ar fi existat. Si spun asta pentru ca nu este usor sa construiesti si sa dai o forma unei case pe un teren cu astfel de suprafata. Practic trebuia speculat fiecare metru din teren astfel incat casa sa poata fi locuibila, sa poata genera spatii mari si sa aiba compartimentari fara compromisuri.
Si cum de la idée la fapta este un drum destul de lung, aici ideea si pusul in practica al constructiei s-a facut imediat. A fost gandit indelung, mai ales ca proprietatea se afla in mijlocul altor case, lipita la calcan cu rost de dilatatie si in spate cu luminator proiectat special pentru lumina geamurilor de aerisire de la grupurile sanitare.Totul trebuia sa culmineze cu lumina naturala, astfel incat aceasta sa exista pe toata suprafata vitrata a proprietatii.
Acest proiect a fost, din punctul meu de vedere, destul de temerar. Probabil ca 1 om din 50 s-ar fi incumetat sa cumpere terenul si sa construiasca corect o casa.

Facilitati proprietate

Vezi toate facilitatile:

Utilitati

Utilitati generale Curent, Apa, Canalizare, Gaz, Curent trifazic
Sistem incalzire Centrala proprie, Calorifere
Climatizare Aer conditionat

Finisaje

Izolatii termice Exterior
Pereti Vopsea lavabila, Faianta, Vinarom
Podele Parchet, Gresie
Ferestre cu geam termopan PVC
Jaluzele Verticale
Rulouri/Obloane PVC
Usa intrare Metal

Dotari

Alte spatii utile Pivnita, Crama, Spatiu depozitare, Dressing, WC Serviciu, Anexe, Dependinte
Bucatarie Mobilata
Contorizare Apometre, Contor gaz
Mobilat Partial
Dotari imobil Interfon, Curte

Alte detalii zona

Amenajare strazi Asfaltate, Betonate
Iluminat stradal, Mijloace de transport in comun

Locatie proprietate pe harta


Anunt publicat de:

Mircea Daniel Balica

Email: dan@zonere.ro
0731026636

Recomandate

380000 EUR

Vila in Titan Pentru Familie Extinsa

Drumul Gura Putnei, Bucuresti
325000 EUR
2490 EUR

Vila din Tei - Visul Poate Continua

Alexandru Cel Bun, Bucuresti
800000 EUR

Manson House Vila Branesti

strada soarelui, Branesti
130000 EUR
140000 EUR
140000 EUR
229000 EUR
2490 EUR

Vila din Tei - Visul Poate Continua

Alexandru Cel Bun, Bucuresti